Veelgestelde vragen

Is er iets niet duidelijk of heeft u nog een vraag? Mogelijk kunt u het antwoord hieronder reeds terugvinden. Is dat niet het geval, stuur ons dan zeker een mailtje.

Hoeveel foodtrucks?

Onze antraciet koperen bar- & foodtruck is de basis van ons streetfoodfestival. Die is er steeds bij. Hiermee kunnen wij tot 200 gasten probleemloos van voldoende streetfood en drinks voorzien. Afhankelijk van het budget en het aantal personen kunnen we natuurlijk steeds met meerdere trucks afkomen. Dit kunnen onze eigen foodtrucks zijn, we hebben momenteel een 8-tal coole trucks, of we halen er zelfs enkele van onze collega's bij. Reken per extra foodtruck wel een verhoging van het budget met minimum € 300 op een weekdag. Op een zaterdag zal dit het budget allicht nog meer beïnvloeden. Wij maken u steeds een offerte met de voordeligste opstelling. Wenst u achteraf nog uit te breiden met meerdere food trucks, dan passen wij met plezier ons voorstel aan.

De prijs die de website aangeeft...in hoeverre klopt deze?

De prijs voor het eten & drinken is steeds zoals vermeld wordt op de website. Enkel de aangeboden korting of bijkomende forfaitprijs kan nog  verschillen. Op een zaterdag in het hoogseizoen zal voor feesten onder de 125 personen nog een aanzienlijke forfait gerekend worden. Heb je een feest op een weekdag in het laagseizoen  voor hetzelfde aantal personen, dan zal er waarschijnlijk een korting aangeboden worden. Ook de afstand van uw feestlocatie tot onze uitvalsbasis Kasterlee is bij deze berekening van belang. 

We gaan toch wel genoeg hebben?

Dat staat vast! Wij brengen steeds genoeg eten & drinken mee voor het doorgegeven aantal personen. En met voldoende eten bedoelen we een volwaardige maaltijd aan street- & fingerfood. Onze jarenlange ervaring in de cateringsector maakt dat wij dit voor u perfect kunnen inschatten. Het aantal personen kan u tot 1 week vooraf nog wijzigen.  Maar... merken wij dat er meer personen aanwezig zijn dan vooraf doorgegeven behouden wij ons het recht de afgesproken eindtijd te vervroegen. Indien er vooraf duidelijk gecommuniceerd wordt dat het aantal personen moeilijk in te schatten is, dan vinden we daar wel een oplossing voor. 

De muziek, wat dien ik me daar bij voor te stellen?

Hierin zijn we zeer duidelijk, voor een cool achtergronddeuntje ben je bij ons aan het juiste adres. Niet meer, en zeker niet minder. Wens je er een dansfeestje van te maken waarvan je oren gaan fluiten, of heb je een zaal gehuurd en wil je binnen nog goed uit de bol gaan, dan heb je een dj met zijn eigen installatie nodig.

Wat met regen

Samen met u hopen wij uiteraard op een stralende hemel. Feit is dat dit in België jammer genoeg niet altijd te garanderen valt. Dreigt het feestje in het water te vallen door plotse regenval, dan zullen wij de hapjes in bediening serveren zodat uw gasten droog blijven. Tenten worden door ons niet voorzien, hiervoor neemt u best contact op met een gespecialiseerde firma.

Ons motto! Ga uit van mooi weer maar wees voorbereid op regen....

Fingerfood of streetfood?

The best of two worlds, waarom niet? Al onze streetfood gerechten serveren we in fingerfood porties. Méér dan genoeg voor iedereen, zo zijn we wel! Er zal niemand met honger naar huis gaan...

Hoe groot zijn die foodtrucks?

De afmetingen van onze foodtrucks

Streetfood truck: antraciet/koperen truck met music/food/drinks: 8,7m lang / 2,7m breed / 3m hoog. Uitgeklapt wordt deze nog 4,4m breed

Fingerfood truck: die kennen jullie wel : 6m lang / 2,5m breed / 3,3m hoog

Bourgeois caravans: deze zijn gebouwd tussen 1960 en 1975 door de familie Bourgeois uit Oostende. Zij bouwden indertijd met veel passie de Belgische Airstreams. De laatste jaren hebben wij er al verschillende omgebouwd tot professionele foodtrucks. Met véél respect voor het origineel natuurlijk.  Deze hebben we in 3 formaten. 4, 5 of 6 m lang / 1,8m breed / 2,4m hoog 

Wat met allergieën

Het spreekt voor zich dat we binnen de mate van het mogelijke rekening houden met allergieën allerhande. Let wel, we vragen u steeds deze ruim vooraf en goed omschreven door te geven. Dit geeft ons de mogelijkheid eventuele aanpassingen door te voeren of alternatieven te voorzien. Om het zekere voor het onzekere te houden vragen we ook dat de persoon met een welbepaalde allergie zich even persoonlijk komt voorstellen.

Overal? Echt Overal?

Zolang we onze truck(s) tot op de gewenste locatie kunnen manoeuvreren is niets ons te gek. In een ruime tuin, een idyllisch bos met aan de rand een voor een kleine vrachtwagen toegankelijke plaats, een romantisch plaatsje aan het water, de parking van je bedrijf of zelfs in je bedrijf, aan je favoriete feestzaal of de binnenplaats van een heus kasteel… wij staan voor alles open zolang het effectief haalbaar is! 'Speciallekes' vooraf best te bespreken om niet voor verrassingen te komen staan. Drassige weilanden zijn helaas niet geschikt-)

Werk je met een voorschot

Een voorschot is niet verplicht. U kunt tot 6 dagen vooraf per overschrijving betalen, of cash op de dag zelf. Voor bedrijven voorzien we de mogelijkheid achteraf via overschrijving te betalen. De keuze is aan u.

Is mijn datum nog wel vrij?

Om deze vraag te beantwoorden hebben we een handige tool ontworpen zodat we ons van bij het eerste contact een beter beeld van jouw foodtruck feest kunnen vormen. Vul op de pagina make me an offer je datum in en ten laatste de volgende werkdag heb je nieuws van ons. Datums checken via telefoon is helaas nooit mogelijk.

Waarvoor dienen we zelf nog te zorgen?

Laat ons beginnen met wat we standaard meebrengen: Bordjes, bestek, passende glazen, ijs, muziek, voldoende medewerkers (met ervaring), de sfeer...alles wat nodig, om uw gasten van eten, drinken & een goed humeur te voorzien brengen we mee. 

Vintage stoelen en tafels, een bloemetje op tafel is apart bij te bestellen.

De locatie, elektriciteit, verlichting, een tent of zaal dien je zelf te voorzien. 

Voorzien we ook personeel voor uw eigen dranken?

Die vraag krijgen we regelmatig, maar helaas. In het verleden hebben wij hier onaangename ervaringen mee gehad. Te weinig drank, niet goed gekoeld, ... Dat doen we dus liever niet meer. We hebben een reputatie hoog te houden, weet je wel...

Wij denken aan het klimaat!

Bij Streetfood festival zal je geen plastic verpakking aantreffen, indien we met niet herbruikbare verpakkingen werken zijn deze steeds FSC gecertificeerd of composteerbaar.

FSC® gecertificeerd

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. FSC heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties. En daarin is FSC uniek! Hoe meer vraag er is naar FSC-producten, hoe meer hectaren bos volgens de richtlijnen van FSC beheerd zullen worden. En hoe meer de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn hiervan zullen profiteren!

Composteerbaar gecertificeerd 

In feite is alles biologisch afbreekbaar, als je maar miljoenen jaren wacht. Daarom wordt de term composteerbaar gebruikt om aan te geven dat een product op industriële wijze tot compost gemaakt kan worden. Dit geldt voor alle componenten, inkten en eventuele additieven. De aanduiding EN13432 verwijst naar de Europese norm voor industriële composteerbaarheid, te herkennen aan het Kiemplantlogo of het OK Compost keurmerk. Vraag gerust naar onze certificaten. Bio-based betekent dat een product gemaakt is van hernieuwbare grondstoffen, maar niet automatisch dat het biologisch afbreekbaar is.