07 feb. '18

9 tips voor een onvergetelijk bedrijfsfeest

Deel artikel
Het woord zegt het zelf: een bedrijfsfeest moet een feest zijn, geen verplicht nummer. Het kan niet de bedoeling zijn dat je gasten zich met lange tanden naar je bedrijfsfeest moeten slepen. Met onze 9 tips maak je van je bedrijfsfeest een echte knaller, een feest dat geen enkele gast ooit nog vergeet.

1/ Verras je gasten

Veel bedrijven pakken hun feesten elke keer op exact dezelfde manier aan. Doe, voor de sleur ook bij je gasten toeslaat, eens iets totaal anders. Kies voor een stevige scheut rock ‘n roll, en bedenk een concept waarmee je monden doet openvallen. Geen stijf en statig feest, maar een sfeervol en levendig Streetfood Festival bijvoorbeeld. Je gasten zullen je meteen met andere ogen bekijken, als een bedrijf dat lef heeft en mee is met zijn tijd.

2/ Home, sweet home

Zoek het niet te ver. Je hoeft voor je bedrijfsfeest geen feestzaal af te huren. Met wat fantasie kan je perfect je magazijn of zelfs je parking omtoveren tot een hippe feestlocatie. Onze nostalgische caravans geven zelfs de meest kale zaal of die grijze betonnen vlakte een complete facelift. Je slaat twee vliegen in één klap: je gasten zien je bedrijf van zijn allermooiste kant, en je kan het geld voor een feestzaal besteden aan extra veel en extra lekker eten en drinken.

3/ Liefde (voor het bedrijf) gaat door de maag

Frituren doen gouden zaken na veel bedrijfsfeesten. Je kent het wel: je moet de hele avond teren op lepeltjes en borrelhapjes, elke schaal die rondgaat is in drie seconden leeg gegraaid. Liefde gaat door de maag. Wie kan er nee zeggen tegen een van onze heerlijke hamburgers of onze heerlijke frieten van zoete aardappel? Zelfs Sergio Herman vond ons broodje ‘pulled porc’ alvast fingerlicking good. Het eerste gebod van Streetfood Festival: als je wil dat je gasten oprecht van je bedrijf houden, verwen hen dan met het lekkerste eten en stuur hen niet hongerig terug naar huis!

4/ Liefde (voor het bedrijf) gaat door de slokdarm

Ook de ‘drankkaart’ draagt bij tot een geslaagd bedrijfsfeest. Serveer naast de klassieke cava, rode wijn en witte wijn ook eens een lekker lokaal biertje. Uw gasten én de lokale economie zullen u dankbaar zijn! En we garanderen je dat het aan de cocktailbar aanschuiven zal zijn voor een whisky sour of een gin tonic.

5/ Vergeet BOB niet

Vergeet ook zeker BOB niet. In tegenstelling tot wat ze op veel bedrijfsfeesten lijken te denken, is er geen wet die zegt dat mensen die geen alcohol drinken alleen maar appelsiensap mogen drinken. Net zoals er eindeloos veel cocktails bestaan, kan je ook met mocktails – alcoholvrije cocktails – ontelbare heerlijke combinaties bedenken. Laat je creativiteit gerust op hol slaan!

6/ Music, maestro!

Muziek is de perfecte sfeerschepper. Vaak weerklinkt op bedrijfsfeesten rustige loungemuziek of muzak (liftmuziek). Muziek die bedoeld is om niemand te storen, maar net daardoor veel mensen net wél stoort. Omdat we als doorwinterde muziekliefhebbers weten hoe belangrijk de juiste muziek is voor een feest, hebben we met Street food festival ook een caravan waar we steengoeie rock ’n roll, blues of jazz uit de boxen laten knallen. Muziek die alle generaties graag horen. Waarom trouwens geen livemuziek om de boel wat op te poken? Wie weet zijn er in het bedrijf wel muzikanten die speciaal voor de gelegenheid een band willen vormen?

7/ Skip de speech

Na elk feest stoort de grote baas zich eraan dat er niemand naar zijn of haar speech luistert. Om vervolgens op het volgende feest gewoon opnieuw een lange, slaapverwekkende speech te houden. Tenzij je CEO Barack Obama of Oprah Winfrey is, probeer je het best eens op een andere manier. Neem een filmpje op, laat je boodschap op rijm zetten door een dichter of zingen door een band, verstop ze desnoods in fortune cookies,…  Je zal merken dat de feestsfeer op peil blijft én dat je boodschap beter blijft plakken.

8/ Geef een aandenken mee

Zorg ervoor dat je feest blijft hangen. Dat doe je natuurlijk in de eerste plaats door er een memorabele dag of avond van te maken, maar je kan die positieve herinnering nog een extra duwtje in de rug geven. Laat alle aanwezigen met een souvenir naar huis gaan. Een originele groepsfoto, een tekening van een cartoonist, een aftermovie die nadien iedereen bezorgd krijgt. Make it last!

9/ Frankie says: relax!

Last but not least: een bedrijfsfeest mag geen stijve bedoening zijn. Van de CEO tot de conciërge, iedereen moet er zich op zijn gemak voelen. Hou je bedrijfsfeest los en ongedwongen. Niet te formeel, maar probeer ook niet té geforceerd de boel op te vrolijken. Niemand maakt graag plezier op commando, zorg voor een sfeer waar mensen zelf plezier willen maken.

Op zoek naar een foodtruck voor je bedrijfsfeest? Liever meteen een klein, gezellig streetfood festivalletje? Of ga je voor de full monty, met alles erop en eraan? Stel hier zelf je droomformule samen, en je krijgt onmiddellijk een prijs op maat!

Formule samenstellen